Posts

Showing posts from 2017

SURINOYA DW2000 5:2:1 Gear Ratio Spinning Fishing Reel for Casting Lure Tackle Line

Image
TSURINOYA DW2000 5:2:1 Gear Ratio Spinning Fishing Reel for Casting Lure Tackle Line
Features:
- With 12 ball bearings, the gear ratio is 5:2:1, durable and easy to use
- With crashworthy metallic cap, protect it from damage
- Machined metal spool, instant anti-reverse system
- Ultra-thin streamline designed body, very beautiful and lightweight
- Automatic folding handle can be interchanged with exquisite aluminum alloy material
- Suitable for all universal type fishing rods lure fishing rod, sea fishing rod, stream fishing rod
Parameters:
Model: DW2000
Ball bearings: 11 + 1
Gear ratio: 5:2:1
Line capacity ( MM / M ): 0.16 / 160, 0.18 / 140, 0.2 / 120, 0.13 / 210, 0.2 / 160, 0.25 / 110
Package weight: 0.41016 kg
Package Size(L x W x H): 12.90 x 11.80 x 8.50 cm / 5.08 x 4.65 x 3.35 inches
Package Contents: 1 x Fishing Reel, 1 x Metal Line Spool, 1 x Pouch

Begitu berani syaitan bersumpah atas nama Allah

Al-A'raf, ayat 19-21 {وَيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلا مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا وَلا تَقْرَبَا هَذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ (19) فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِنْ سَوْآتِهِمَا وَقَالَ مَا نَهَاكُمَا رَبُّكُمَا عَنْ هَذِهِ الشَّجَرَةِ إِلا أَنْ تَكُونَا مَلَكَيْنِ أَوْ تَكُونَا مِنَ الْخَالِدِينَ (20) وَقَاسَمَهُمَا إِنِّي لَكُمَا لَمِنَ النَّاصِحِينَ (21) } (Dan Allah berfirman'), "Hai Adam, bertempat tinggallah kamu dan istrimu di surga serta makanlah olehmu berdua (buah-buahan) di mana saja yang kamu sukai, dan janganlah kamu berdua mendekati pohon ini, lalu menjadilah kamu berdua termasuk orang-orang yang zalim.” Maka setan membisikkan pikiran jahat kepada keduanya untuk menampakkan kepada keduanya apa yang tertutup dari mereka, yaitu auratnya, dan setan berkata, "Tuhan kamu tidak melarangmu dari mendekati pohon ini, melainkan supaya kamu berdua tidak menjadi malaikat atau tidak …

apa kelebihan emas korea 24k

Image
asslamualaikum semua ...
hari ni kita nak cerita tentang kebaikan dan kekurangan emas korea ni ok...
kita cerita bab kebaikan dulu ye....
apa kebaikan emas korea ni erm..... tahu tak? kalau dah tahu bagus tu kalau belum kenalah ambil tahu jugak kalau tak mahu tahu tak payah ambil tahu okNi as nak bagi tahu untuk yang nak tahu je tau....kelebihan pertama ia sudah tentu  murah dan mampu milik, semua orang mampu memiliknya ....ke2 emas korea 24k ni lebih tahan dari yang 18k, kualiti sadurannya lebih tebal dan boleh dicuci di kedai emas, harga untuk cuci pun tak mahal macam cuci emas ori juga....ke3 emas korea nampak cantik dengan reka bentuk seperti kita memakai emas yang ori orang takkan perasan pun, mesti diorang lagi jelous gitu  tengok you all's pakai emas korea tak percaya try lah i dah cuba tak berkelip mata diorang siap tanya lagi berapa riban emas tu... hurm...sibuk je kak joyah ni ...hehe.....ke4 paling penting kalau hilang ke atau kene curi ke tak rugi pun orang yang curi t…

EMAS PANDORA

Image
Pandora Emas korea 24k(dewasa)
RM130
Postage sm9/ss10
Saiz boleh requestBAYARAN MELALUI :

MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA) Atau CIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA) SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
GAMBAR:
SIZE :WHATS APP 0146951023TQ.😊

EMAS WANITA MENAWAN

Image
Pandora Emas korea 24k(dewasa)
RM150
Postage sm9/ss10
Saiz boleh requestBAYARAN MELALUI :

MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA) Atau CIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA) SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
GAMBAR:
SIZE :WHATS APP 0146951023TQ.😊

Nak bergaya dengan bracelet new pattern ?

Image
Assalamualaikum......
Kali ni entry aku adalah berkaitan dengan Emas Korea 24K. Cantik sangat dan design memang menarik, kalau pakai memang ayu dan sweet sangat......Geram tau tengok......kalau dah geram tu aku pun beli satu....Sebenarnya pada aku siapa yang suka sangat bertukar~tukar pattern ni memang sesuai sangat....yela perempuan ni cepat jemu mesti nak tukar2 pattern......so bagi aku apa salahnya beli satu kan.....memang x rugi beli.....New design pandora Emas Korea 24k (dewasa)
Rm90
Postage sm9/ss10
Saiz boleh requestBAYARAN MELALUI :MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA)AtauCIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA)SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
Picture :
Saiz :WHATS APP 0146951023TQ.😊

Nak G Dating Jom Pilih Skirt Princess

Image
Skirt chiffon princess cutting
whats app 0146951023
--------------------------------------------RM75
(Blm termasuk postage sm rm8/ss rm10)------------------------
------------------------
Material chiffon And Full lining
Size:
S 25-26
M 27-28
L 29-30
Xl 31-33
xxl 34-36
plus size 37-40Boleh request size sampai 40 inciLabuh skirt 40-41 inci.
Orang tinggi boleh pakai, tak singkat👌🏻Customade exclusive by tailor...
--------------------------
√princess cutting
√pinggang bergetah
√skirt mudah disarung
√flowy kain lebih cantik
√diameter kain lebih besar
√pelbagai warna pilihan Nama
Alamat
Warna
Size
No tel.BAYARAN MELALUI :

MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA) Atau CIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA) SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
WARNA :
SAIZ :TQ.😊

Aku, Kau dan Dia

Assalamualaikum......terlebih dahulu puji~pujian kepada Allah yang Maha Pengasih dan Penyayang dan solawat ke atas nabi Muhammad dan junjungannya......dan keseluruhannya umat islam yang masih hidup dan yang lain~lain yang diciptakan oleh Allah S.W.T.Sudah lama aku ingin menceritakan kisah ini di dalam entry kali ini.....Kisah berbuat baiklah kepada makhluk yang dijadikan oleh Allah S.W.T. Berbuat baik ini apa?Apa maksud berbuat baik? Berbuat baik ini bukan sahaja kepada manusia termasuk haiwan, tumbuh2an, gunung~ganang, batu~batuan, makhluk halus dan pelbagai lagi ciptaan Allah yang maha Esa.Berbuat baik ini kadang~kadang pada zahirnya kita akan ternampak tetapi pada batinnya terselindung. Ada juga perbuatan baik tersorok akibat perbuatan jahat tetapi ada juga perbuatan jahat berlaku akibat dari perbuatan yang baik. Ada manusia berbuat baik kerana ingin nama, pangkat, harta, lebih kepada keduniaan dan ade kerana pahala semata~mata. Allah menyeru melakukan pekerjaan yg baik dengan bers…

Kurung Melisa Kurung Peplum

Image
🌹Keistimewaan  kurung MELISA🌹👉 design  kurung peplum
👉 material HEAVY DULL SATIN 60'
👉 warna yg menawan dan memukau
👉 cutting loose
👉 kain kembang duyung
👉 pinggang bergetah kiri dan kanan
👉 zip kain sebelah kiri
👉 saiz xs s m l xl
4  warna untuk direbut
❤ Sangat - sangat ekslusif...
  LIMITED EDITION ❤ Preoder 10 hariHarga 135 /140wsp 0146951023

KURUNG MODEN AMMRA NEW

Image
AMMRA NEW
KOD M2979HARGA: RM89
POS RM7SM/RM10SSTAMBAHAN RM 3 (SEM) UTK BAJU KE 2 DAN SETERUSNYE TAMBAHAN RM 5 (SS) UTK BAJU KE 2 DAN SETERUSNYEKURUNG AMMRA VERSION TERBARU MENJADI KEGILAAN RAMAI WANITA KERANA:
- FABRIK DUBAI SILK yang licin dan lembut beralun. Bila disarungkan akan terletak elok di badan,terasa kelembutan fabriknya ,berat dan sungguh flowy. QUALITI DIJAMIN!
-MINI KURUNG MODEN/KAIN DUYUNG dengan potongan loose,selesa dipakai seharian,Nampak lebih elegen dan moden.
-SANGAT MUDAH DI IRON. Sekali gosok terus lembut dan licin,tak perlu digosok berkali-kali darlings.
- FABRIK YANG TIDAK RENYUK. Dalam apa keadaan sekali pun kain dubai silk ni susah renyuk, tak risau berkedut dan tak nampak comot walau seharian dipakai.
- CORAK TERBARU DAN TERKINI DI PASARAN. Rugi tak pakai sekarang. Patern yang tengah in trend dan susah nak didapati di pasaran.
-PILIHAN SAIZ XS,S,M,L DAN XL. Risau dengan saiz badan??Pilih je saiz yang bersesuaian dengan darlings.Pasti kurung AMMRA akan te…