Tuesday, 6 June 2017

Begitu berani syaitan bersumpah atas nama Allah

Al-A'raf, ayat 19-21 {وَيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلا مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا وَلا تَقْرَبَا هَذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ (19) فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِنْ سَوْآتِهِمَا وَقَالَ مَا نَهَاكُمَا رَبُّكُمَا عَنْ هَذِهِ الشَّجَرَةِ إِلا أَنْ تَكُونَا مَلَكَيْنِ أَوْ تَكُونَا مِنَ الْخَالِدِينَ (20) وَقَاسَمَهُمَا إِنِّي لَكُمَا لَمِنَ النَّاصِحِينَ (21) } (Dan Allah berfirman'), "Hai Adam, bertempat tinggallah kamu dan istrimu di surga serta makanlah olehmu berdua (buah-buahan) di mana saja yang kamu sukai, dan janganlah kamu berdua mendekati pohon ini, lalu menjadilah kamu berdua termasuk orang-orang yang zalim.” Maka setan membisikkan pikiran jahat kepada keduanya untuk menampakkan kepada keduanya apa yang tertutup dari mereka, yaitu auratnya, dan setan berkata, "Tuhan kamu tidak melarangmu dari mendekati pohon ini, melainkan supaya kamu berdua tidak menjadi malaikat atau tidak menjadi orang-orang yang kekal (dalam surga)." Dan dia (setan) bersumpah kepada keduanya, "Sesungguhnya saya termasuk orang yang memberi nasihat kepada kamu berdua.”

Saturday, 6 May 2017

apa kelebihan emas korea 24k

asslamualaikum semua ...
hari ni kita nak cerita tentang kebaikan dan kekurangan emas korea ni ok...
kita cerita bab kebaikan dulu ye....
apa kebaikan emas korea ni erm..... tahu tak? kalau dah tahu bagus tu kalau belum kenalah ambil tahu jugak kalau tak mahu tahu tak payah ambil tahu ok

Ni as nak bagi tahu untuk yang nak tahu je tau....kelebihan pertama ia sudah tentu  murah dan mampu milik, semua orang mampu memiliknya ....ke2 emas korea 24k ni lebih tahan dari yang 18k, kualiti sadurannya lebih tebal dan boleh dicuci di kedai emas, harga untuk cuci pun tak mahal macam cuci emas ori juga....ke3 emas korea nampak cantik dengan reka bentuk seperti kita memakai emas yang ori orang takkan perasan pun, mesti diorang lagi jelous gitu  tengok you all's pakai emas korea tak percaya try lah i dah cuba tak berkelip mata diorang siap tanya lagi berapa riban emas tu... hurm...sibuk je kak joyah ni ...hehe.....

ke4 paling penting kalau hilang ke atau kene curi ke tak rugi pun orang yang curi tu yang rugi hehe bukan boleh jual pun sapa suruh dia curi padan muka .....
apa pula kekurangan emas korea ni??
ok kita jawabkan....

pertama dah tentu bukan ori tu la kekurangan emas korea ni bukan emas betul tapi selamat kalau hanya untuk bergaya....ke2 tak boleh gadai kat kedai emas sebab tak ada nilai emas pun...

ke3 warna memang boleh luntur kalau tak reti jaga macam sesetengah orang tu main campak je letak kat mana2 tak jaga elok2 pas tu dak gelap sikit mula la cakap emas korea ni tak tahan ler, mana nak tahan kalau letak semberono je cuba letak elok2 sikit, dah pakai tu cuci lah dengan air biasa lepas tu lap dengan kain bersih kemudian simpan di tempat yang khas macam emas yang ori juga kalau you all's jaga baik2 confirm tahan lama tak percaya try ler,ok itu sahaja untuk hari ini....

EMAS PANDORA

Pandora Emas korea 24k(dewasa)
RM130
Postage sm9/ss10
Saiz boleh request

BAYARAN MELALUI :

MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA)

Atau

CIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA)

SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR

1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)

NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
GAMBAR:
SIZE :

WHATS APP 0146951023

TQ.😊

EMAS WANITA MENAWAN

Pandora Emas korea 24k(dewasa)
RM150
Postage sm9/ss10
Saiz boleh request

BAYARAN MELALUI :

MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA)

Atau

CIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA)

SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR

1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)

NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
GAMBAR:
SIZE :

WHATS APP 0146951023

TQ.😊

Nak bergaya dengan bracelet new pattern ?

Assalamualaikum......
Kali ni entry aku adalah berkaitan dengan Emas Korea 24K. Cantik sangat dan design memang menarik, kalau pakai memang ayu dan sweet sangat......Geram tau tengok......kalau dah geram tu aku pun beli satu....Sebenarnya pada aku siapa yang suka sangat bertukar~tukar pattern ni memang sesuai sangat....yela perempuan ni cepat jemu mesti nak tukar2 pattern......so bagi aku apa salahnya beli satu kan.....memang x rugi beli.....

New design pandora Emas Korea 24k (dewasa)
Rm90
Postage sm9/ss10
Saiz boleh request

BAYARAN MELALUI :

MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA)

Atau

CIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA)

SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR

1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)

NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
Picture :
Saiz :

WHATS APP 0146951023

TQ.😊

Nak G Dating Jom Pilih Skirt Princess

Skirt chiffon princess cutting
whats app 0146951023
--------------------------------------------

RM75
(Blm termasuk postage sm rm8/ss rm10)

------------------------
------------------------
Material chiffon And Full lining
Size:
S 25-26
M 27-28
L 29-30
Xl 31-33
xxl 34-36
plus size 37-40

Boleh request size sampai 40 inci

Labuh skirt 40-41 inci.
Orang tinggi boleh pakai, tak singkat👌🏻

Customade exclusive by tailor...
--------------------------
√princess cutting
√pinggang bergetah
√skirt mudah disarung
√flowy kain lebih cantik
√diameter kain lebih besar
√pelbagai warna pilihan

Nama
Alamat
Warna
Size
No tel.

BAYARAN MELALUI :

MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA)

Atau

CIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA)

SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR

1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)

NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
WARNA :
SAIZ :

TQ.😊

Thursday, 4 May 2017

Aku, Kau dan Dia

Assalamualaikum......terlebih dahulu puji~pujian kepada Allah yang Maha Pengasih dan Penyayang dan solawat ke atas nabi Muhammad dan junjungannya......dan keseluruhannya umat islam yang masih hidup dan yang lain~lain yang diciptakan oleh Allah S.W.T.

Sudah lama aku ingin menceritakan kisah ini di dalam entry kali ini.....Kisah berbuat baiklah kepada makhluk yang dijadikan oleh Allah S.W.T. Berbuat baik ini apa?Apa maksud berbuat baik? Berbuat baik ini bukan sahaja kepada manusia termasuk haiwan, tumbuh2an, gunung~ganang, batu~batuan, makhluk halus dan pelbagai lagi ciptaan Allah yang maha Esa.

Berbuat baik ini kadang~kadang pada zahirnya kita akan ternampak tetapi pada batinnya terselindung. Ada juga perbuatan baik tersorok akibat perbuatan jahat tetapi ada juga perbuatan jahat berlaku akibat dari perbuatan yang baik. Ada manusia berbuat baik kerana ingin nama, pangkat, harta, lebih kepada keduniaan dan ade kerana pahala semata~mata. Allah menyeru melakukan pekerjaan yg baik dengan bersungguh2 seiiring dengan firman allah s.w.t ;

Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan), kerjakanlah dengan sungguh-sungguh (urusan) yang lain, dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap. (Alam Nasyrah: 7-8)

Yakni apabila kamu telah merampungkan urusan-urusan duniamu dan kesibukannya dan telah kamu selesaikan semua yang berkaitan dengannya, maka bulatkanlah tekadmu untuk ibadah dan bangkitlah kamu kepadanya dalam keadaan bersemangat. Curahkanlah hatimu dan ikhlaskanlah niatmu dalam beribadah kepada-Nya dan berharap kepada-Nya.(Kitab Ibn Kathir)

Manusia yang melakukan kebaikkan tanpa mengharapkan apa~apa ganjaran merupakan manusia yang telah mencapai satu ~satu tingkat iman yang mulia. Walau sekecil kecil kebaikkan yang kita lakukan walaupun mengutip sampah adalah satu kebaikan yg mulia....dipandang mulia di sisi Allah.....