Posts

Kasih sayang seorang ibu

Kasih sayang ibu adalah kasih sayang yang terbaik di dalam dunia ini. Sungguh aku bersyukur mempunyai ibu yang banyak mendorong walaupun aku tidak pernah nampak ibu aku melakukannya. Sajak ini kutujukan kepada ibu.....

Ibu,
Matamu yang sayu, 
Senyuman yang manis,
Wajahmu yang ayu,
Suaramu yang menyenangkan,

Ibu,
Telah kau berkorban demi aku,
Telah kau mencari sesuap nasi kepadaku,
Telah kau mendoakan kesejahteraanku,
Telah kau menghidupkan jiwa ragaku,

Ibu,
Malammu seperti siang,
Siangmu seperti malam,
Keringatmu membasahi dahimu,
Jiwamu menyembunyikan rasa sunyi di dunia ini.

Ibu,
Kudoakan agarmu sentiasa berseri,
Di dunia kau penyeri,
Bertambahlah lagi serimu di syurga.

Ibu,
Walaupun siapa dirimu,
Takkan siapa tahu,
Kecuali Dia Yang Maha Esa,
Letakkanlah dirimu bersama orang solehah di dunia,
Tempatkanlah mu bersama-sama orang yang beriman di syurga,

SURINOYA DW2000 5:2:1 Gear Ratio Spinning Fishing Reel for Casting Lure Tackle Line

Image
TSURINOYA DW2000 5:2:1 Gear Ratio Spinning Fishing Reel for Casting Lure Tackle Line
Features:
- With 12 ball bearings, the gear ratio is 5:2:1, durable and easy to use
- With crashworthy metallic cap, protect it from damage
- Machined metal spool, instant anti-reverse system
- Ultra-thin streamline designed body, very beautiful and lightweight
- Automatic folding handle can be interchanged with exquisite aluminum alloy material
- Suitable for all universal type fishing rods lure fishing rod, sea fishing rod, stream fishing rod
Parameters:
Model: DW2000
Ball bearings: 11 + 1
Gear ratio: 5:2:1
Line capacity ( MM / M ): 0.16 / 160, 0.18 / 140, 0.2 / 120, 0.13 / 210, 0.2 / 160, 0.25 / 110
Package weight: 0.41016 kg
Package Size(L x W x H): 12.90 x 11.80 x 8.50 cm / 5.08 x 4.65 x 3.35 inches
Package Contents: 1 x Fishing Reel, 1 x Metal Line Spool, 1 x Pouch

Begitu berani syaitan bersumpah atas nama Allah

Al-A'raf, ayat 19-21 {وَيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلا مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا وَلا تَقْرَبَا هَذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ (19) فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِنْ سَوْآتِهِمَا وَقَالَ مَا نَهَاكُمَا رَبُّكُمَا عَنْ هَذِهِ الشَّجَرَةِ إِلا أَنْ تَكُونَا مَلَكَيْنِ أَوْ تَكُونَا مِنَ الْخَالِدِينَ (20) وَقَاسَمَهُمَا إِنِّي لَكُمَا لَمِنَ النَّاصِحِينَ (21) } (Dan Allah berfirman'), "Hai Adam, bertempat tinggallah kamu dan istrimu di surga serta makanlah olehmu berdua (buah-buahan) di mana saja yang kamu sukai, dan janganlah kamu berdua mendekati pohon ini, lalu menjadilah kamu berdua termasuk orang-orang yang zalim.” Maka setan membisikkan pikiran jahat kepada keduanya untuk menampakkan kepada keduanya apa yang tertutup dari mereka, yaitu auratnya, dan setan berkata, "Tuhan kamu tidak melarangmu dari mendekati pohon ini, melainkan supaya kamu berdua tidak menjadi malaikat atau tidak …

apa kelebihan emas korea 24k

Image
asslamualaikum semua ...
hari ni kita nak cerita tentang kebaikan dan kekurangan emas korea ni ok...
kita cerita bab kebaikan dulu ye....
apa kebaikan emas korea ni erm..... tahu tak? kalau dah tahu bagus tu kalau belum kenalah ambil tahu jugak kalau tak mahu tahu tak payah ambil tahu okNi as nak bagi tahu untuk yang nak tahu je tau....kelebihan pertama ia sudah tentu  murah dan mampu milik, semua orang mampu memiliknya ....ke2 emas korea 24k ni lebih tahan dari yang 18k, kualiti sadurannya lebih tebal dan boleh dicuci di kedai emas, harga untuk cuci pun tak mahal macam cuci emas ori juga....ke3 emas korea nampak cantik dengan reka bentuk seperti kita memakai emas yang ori orang takkan perasan pun, mesti diorang lagi jelous gitu  tengok you all's pakai emas korea tak percaya try lah i dah cuba tak berkelip mata diorang siap tanya lagi berapa riban emas tu... hurm...sibuk je kak joyah ni ...hehe.....ke4 paling penting kalau hilang ke atau kene curi ke tak rugi pun orang yang curi t…

EMAS PANDORA

Image
Pandora Emas korea 24k(dewasa)
RM130
Postage sm9/ss10
Saiz boleh requestBAYARAN MELALUI :

MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA) Atau CIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA) SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
GAMBAR:
SIZE :WHATS APP 0146951023TQ.😊

EMAS WANITA MENAWAN

Image
Pandora Emas korea 24k(dewasa)
RM150
Postage sm9/ss10
Saiz boleh requestBAYARAN MELALUI :

MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA) Atau CIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA) SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
GAMBAR:
SIZE :WHATS APP 0146951023TQ.😊

Nak bergaya dengan bracelet new pattern ?

Image
Assalamualaikum......
Kali ni entry aku adalah berkaitan dengan Emas Korea 24K. Cantik sangat dan design memang menarik, kalau pakai memang ayu dan sweet sangat......Geram tau tengok......kalau dah geram tu aku pun beli satu....Sebenarnya pada aku siapa yang suka sangat bertukar~tukar pattern ni memang sesuai sangat....yela perempuan ni cepat jemu mesti nak tukar2 pattern......so bagi aku apa salahnya beli satu kan.....memang x rugi beli.....New design pandora Emas Korea 24k (dewasa)
Rm90
Postage sm9/ss10
Saiz boleh requestBAYARAN MELALUI :MAYBANK 164258317711
(SAFARAS BT ZAKARIA)AtauCIMB 7016116330
(SAFARAS BINTI ZAKARIA)SELEPAS BAYARAN  SILA HANTAR1. BUKTI /SLIP PEMBAYARAN
2. BUTIRAN(ikut format ini)NAMA:
ALAMAT:
NO. TELEFON :
Picture :
Saiz :WHATS APP 0146951023TQ.😊