apa kelebihan emas korea 24k

asslamualaikum semua ...
hari ni kita nak cerita tentang kebaikan dan kekurangan emas korea ni ok...
kita cerita bab kebaikan dulu ye....
apa kebaikan emas korea ni erm..... tahu tak? kalau dah tahu bagus tu kalau belum kenalah ambil tahu jugak kalau tak mahu tahu tak payah ambil tahu ok

Ni as nak bagi tahu untuk yang nak tahu je tau....kelebihan pertama ia sudah tentu  murah dan mampu milik, semua orang mampu memiliknya ....ke2 emas korea 24k ni lebih tahan dari yang 18k, kualiti sadurannya lebih tebal dan boleh dicuci di kedai emas, harga untuk cuci pun tak mahal macam cuci emas ori juga....ke3 emas korea nampak cantik dengan reka bentuk seperti kita memakai emas yang ori orang takkan perasan pun, mesti diorang lagi jelous gitu  tengok you all's pakai emas korea tak percaya try lah i dah cuba tak berkelip mata diorang siap tanya lagi berapa riban emas tu... hurm...sibuk je kak joyah ni ...hehe.....

ke4 paling penting kalau hilang ke atau kene curi ke tak rugi pun orang yang curi tu yang rugi hehe bukan boleh jual pun sapa suruh dia curi padan muka .....
apa pula kekurangan emas korea ni??
ok kita jawabkan....

pertama dah tentu bukan ori tu la kekurangan emas korea ni bukan emas betul tapi selamat kalau hanya untuk bergaya....ke2 tak boleh gadai kat kedai emas sebab tak ada nilai emas pun...

ke3 warna memang boleh luntur kalau tak reti jaga macam sesetengah orang tu main campak je letak kat mana2 tak jaga elok2 pas tu dak gelap sikit mula la cakap emas korea ni tak tahan ler, mana nak tahan kalau letak semberono je cuba letak elok2 sikit, dah pakai tu cuci lah dengan air biasa lepas tu lap dengan kain bersih kemudian simpan di tempat yang khas macam emas yang ori juga kalau you all's jaga baik2 confirm tahan lama tak percaya try ler,ok itu sahaja untuk hari ini....

Comments

Popular posts from this blog

KURUNG MODEN ADORIA

EMAS PANDORA

Kurung Moden Paloma